Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

12 Ψηφιοποιημένα βιβλία του Μάρραιη Μπούκτσιν

12 Ψηφιοποιημένα βιβλία του Μάρραιη Μπούκτσιν
ΔΩΔΕΚΑ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΒΙΒΛΙΑ
FREE photo hosting by Fih.grΤο αρχείο ZIP περιλαμβάνει τα παρακάτω βιβλία σε μορφή DJVU:
Ο μύθος του υπερπληθυσμού
Η ισπανική επανάσταση του 1936
Η ριζοσπαστικοποίηση της φύσης
Προς μιαν απελευθερωτική τεχνολογία
Τα όρια της πόλης
Άκου μαρξιστή
Η οικολογία της ελευθερίας
Ιεραρχία και κυριαρχία
Ξαναφτιάχνοντας την κοινωνία
Η οικολογία και η επαναστατική σκέψη
Αυθορμητισμός και οργάνωση
Ο μαρξισμός σαν αστική κοινωνιολογία
Μάρραιη Μπούκτσιν
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Φασισμοί: Παλιός και νέος

Φασισμοί: Παλιός και νέος
ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
FREE photo hosting by Fih.grΔεν χρειάζεται να παρατηρήσουμε ότι ο φασισμός πάντα χρησιμοποιούσε την αστική δημοκρατία για να φτάσει στην εξουσία, και ότι είναι έτοιμος και σήμερα να χρησιμοποιήσει ορισμένα επιφαινόμενά της για να χτυπήσει ευκολότερα. Τα υψηλά πνεύματα που δεν γνωρίζουν παρά τη δημοκρατία του παρελθόντος, αυτή που επέτρεπε στην ελίτ να συμφωνεί μεταξύ της, «στο όνομα της πλειοψηφίας» και που σήμερα λιώνει σαν το κερί, θα συνεχίσουν μ’ επιμονή να μη βλέπουν πέρα απ’ τη μύτη τους: αφού εγώ (η ελίτ) μιλάω, η δημοκρατία υπάρχει, άρα ο φασισμός δεν υπάρχει. Το ότι κύριος εχθρός του φασισμού δεν είναι πια το φάντασμα της παλιάς δημοκρατίας αλλά η καινούρια, η δημοκρατία των λαών που παλεύουν, το ότι το πρόβλημα δεν είναι πια η ελευθερία έκφρασης των αστικών ελίτ αλλά η ελευθερία έκφρασης των εξεγερμένων μαζών, όλα αυτά παραμένουν κενές λέξεις για την ελίτ (ο λαός, τι είναι αυτό, τρώγεται; ). Όχι όμως και για το φασισμό, που ξέρει πολύ καλά τι θέλει να συντρίψει: τις εξεγέρσεις που διαπερνούν όλα τα στρώματα του λαού. Ο φασισμός ξέρει να παίζει με την αστική νομιμότητα για να εγκαταστήσει τη δικτατορία του πάνω στις μάζες, ακόμα και αν «ομαλοποιήσει» στη συνέχεια αυτή τη νομιμότητα για να σταθεροποιήσει τη δικτατορία του. Ο φιλελεύθερος αστός ξυπνάει πάντα πολύ αργά· όσο δεν είναι ακόμα το θύμα, είναι έμπορος ύπνου. Ο Αντρέ Γκλυκσμάν στη σύντομη αυτή μελέτη του συνοψίζει και εξετάζει με διεισδυτική ματιά το φασιστικό φαινόμενο, παλιό και νέο, με αναφορές που μοιάζουν ιδιαίτερα σύγχρονες ακόμη και σήμερα καθώς στρέφει εύστοχα την προβληματική του γύρω από τα προβλήματα της φύσης των σύγχρονων κρατικομονοπωλιακών κοινωνιών. (Από την παρουσίαση της έκδοσης)
Αντρέ Γκλυκσμάν
ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ, ΜΟΡΦΗ DJVU ~ 1 MB
ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ, ΜΟΡΦΗ PDF ~ 4 MB

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

ΠΡΟΣ ΜΙΑΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΠΡΟΣ ΜΙΑΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ FREE photo hosting by Fih.gr
Στον καιρό μας η ανάπτυξη της τεχνολογίας και η υδροκέφαλη επέκταση των πόλεων έχει δώσει στην αλλοτρίωση του ανθρώπου από τη φύση της τις διαστάσεις της πλήρους ρήξης. Ο δυτικός άνθρωπος βρίσκει τον εαυτό του εγκλωβισμένο σ' ένα μεγάλο βαθμό συνθετικό περιβάλλον, απομαυρυσμένο και φυσικοβιολογικά ακόμη από τη γη, η δε σχέση τους προς τον φυσικό κόσμο μεσολαβείτε τελείως από τις μηχανές. Δεν διαθέτει την παραμικρή οικειότητα με το πως παράγονται τα περισσότερα απ' τα αγαθά και οι τροφές του σου φέρνουν στο νου αμυδρώς μόνο τα ζώα και τα φυτά απ' τα οποία προήλθαν (για να μην αναφερθούμε στις τελείως χημικοποιημένες και τεχνητές τροφές). Ριγμένοι μέσα στο κουτί του αποστειρωμένου αστικού milieu (σχεδόν θεσμικού σε μορφή κι εμφάνιση), ο δυτικός τρόπος ζωής στερεί απ' το σύγχρονο άνθρωπο ακόμη και το ρόλο του θεατή στα γεωργικά και βιομηχανικά συστήματα που "ικανοποιούν" τις υλικές του ανάγκες. Είναι καθαρή περίπτωση καταναλωτή, ένας παθητικός, αδρανής, άψυχος δέκτης. Ίσως δεν θα ήταν σωστό να έλεγε κανείς ότι δεν σέβεται το φυσικό περιβάλλον. Το γεγονός είναι ότι δεν έχει την παραμικρή ιδέα για το τι σημαίνει οικολογία ή τι απαιτεί το περιβάλλον του ώστε να διατηρηθεί σε ισορροπία. (απόσπασμα από το κεφάλαιο "Η οικολογική χρήση της τεχνολογίας")
Μάρραιη Μπούκτσιν
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ, ΔΙΑΒΑΣΤΕ, ΔΙΑΔΩΣΤΕ, ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΣΤΟ SCRIBD

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΖΑΡΙ

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΖΑΡΙ
ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
FREE photo hosting by Fih.grΤο παζάρι είναι το σουπερμάρκετ της Ανατολής. Πηγαίνουνε εκεί, ζυγιάζουνε με το χέρι ένα αντικείμενο, παζαρεύουν, το αγοράζουν και ο περίπατος συνεχίζεται Η φιλοδοξία αυτού του βιβλίου περιορίζεται στο να είναι ένα Σταυροδρόμι του αριστερισμού. Σταυροδρόμι, Καζίνο ή Μαμούθ; Η συζήτηση παραμένει ανοικτή: εσείς θ’ απαντείστε μια και σεις ίσως έχετε πληρώσει. Και μια και έχετε και την εκλογή του βήματος μπορείτε να έχετε και την εκλογή των άρθρων που θα βρείτε πιο κάτω και που δεν μοιάζουν. Στο πλαίσιο τής καμπάνιας μας προώθησης, έχουμε εκδώσει έναν οδηγό του παζαριού που θα βρείτε στο τέλος. Αν κάνετε μισή στροφή κιόλας και σκεφτόσαστε να τραβείχτε κατά την έξοδο, περιμένετε λίγο. Δεν διακινδυνεύετε τίποτα παρατείνοντας την παραμονή σας στην είσοδο. Στο κάτω - κάτω, το έχετε κιόλας καταλάβει ότι δεν πρόκειται για ένα σουπερμάρκετ αλλά για ένα υποκατάστημα. Και αυτός ο οδηγός που σας περιμένει στην έξοδο δεν είναι τουριστικός. Όπως κι αν έχει το πράγμα, πριν να μπείτε, έχετε κιόλας περάσει το ταμείο: επωφεληθείτε απ’ αυτό το νεωτερισμό, πάρτε αυτό πού θέλετε, περάστε από το ένα άρθρο, από το ένα είδος στο άλλο. Και αν δεν βρείτε αυτό πού ζητάτε, δεν θα σας επιστραφούν τα λεφτά. Δοκιμάστε πάντοτε την ανταλλαγή με είδος. Εξάλλου, είμαστε μόνο υποκατάστημα.
Ντανιέλ Κον Μπεντίτ
ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΣΕ ΜΟΡΦΗ DJVU, ~ 2 MB (ΣΥΝΙΣΤΩΜΕΝΟ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ)
ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΣΕ ΜΟΡΦΗ PDF, ~ 7 MB

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΜΟΣ - Φάρμακο στην γεροντική αρρώστεια του κομμουνισμού

ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΜΟΣ
Φάρμακο στην γεροντική αρρώστεια του κομμουνισμού
ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ 
FREE photo hosting by Fih.grΤο βιβλίο αυτό γράφτηκε μέσα σε πέντε εβδομάδες και φέρνει τα σημάδια της βιασύνης. Σκόπευα να εξετάσω ως ποιο σημείο ο εργατικός έλεγχος, όπως είχε εφαρμοσθεί στην Ισπανία το 1936, στην Αλγερία και στην Γιουγκοσλαβία, σήμερα, θα μπορούσε να χρησιμεύσει σαν παράδειγμα για μια νέα σοσιαλιστική κοινωνία. Σκόπευα επίσης να περιγράψω την άμεση δράση και τις μορφές οργάνωσης που αναπτύχθηκαν από τους Ρώσους εργάτες το 1905 και το 1917, από τους Γερμανούς εργάτες, το 1918, από τους Ιταλούς στα 1920 και τους Ούγγρους στα 1956. Προχωρώντας βρήκα μόνο τον καιρό να κοιτάξω τι έγινε στη Ρωσία. Χρησιμοποίησα το παράδειγμα της για να δείξω την αντεπαναστατική φύση του μπολσεβίκικου κόμματος. Όπως έγραψα άρχισα να πιστεύω ότι το κυριότερο καθήκον μου έπρεπε να είναι να εκθέσω όλες τις δυνάμεις που φράζουν το δρόμο της επανάστασης -από το κράτος, τα συνδικάτα και τους σταλινικούς μέχρι και εκείνες τις ομάδες της άκρας αριστεράς που ακολουθούν τις μπολσεβίκικες απόψεις. Μια και θα γινόταν αυτό μπορούσα να προχωρήσω στην εξέταση των βασικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο σύγχρονος επαναστάτης, κι αυτά εν συντομία μια και δεν υπήρχε χρόνος.
Ντανιέλ Κον Μπεντίτ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ Ή ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΠΟ ΤΟ SCRIBD

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Η ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ

Η ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ
ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
FREE photo hosting by Fih.grO Πωλ Λαφάργκ (1842), γαμπρός του Μαρξ και ενεργό μέλος της Πρώτης Διεθνούς, είναι περισσότερο γνωστός ως συγγραφέας του περιβόητου βιβλίου Το δικαίωμα στην τεμπελιά (που μολονότι ο ίδιος ήταν μαρξιστής διαβάστηκε περισσότερο από τους αναρχικούς). Είναι επίσης γνωστός γιατί μαζί με την σύζυγό του Λάουρα κατόπιν συνειδητής απόφασης, ειλλημένης όταν ήταν νέοι και υγιείς, αυτοκτόνησαν τον Νοέμβριο του 1911, λίγο πριν τα 70 τους χρόνια, «για να μην ζήσουν την βαρετή και ανούσια ζωή των γερόντων». Μεταξύ άλλων έγραφε στο σημείωμα που άφησε: «υγιής στο σώμα και το μυαλό, τερματίζω τη ζωή μου προτού τα αξιοθρήνητα γηρατειά μού πάρουν την μία μετά την άλλη όλες τις χαρές και τις απολαύσεις, προτού μου στερήσουν τις σωματικές και διανοητικές δυνάμεις, προτού παραλύσουν την ενέργειά μου και λυγίσουν τη θέλησή μου, καθιστώντας με βάρος για μένα και για τους άλλους. Πριν χρόνια, υποσχέθηκα στον εαυτό μου να μην ζήσω πέρα από τα εβδομήντα μου χρόνια και καθόρισα την ακριβή χρονολογία αναχώρησής μου από τη ζωή. Προετοίμασα τη μέθοδο για την εκτέλεση της απόφασής μας· με μια ένεση κυανίου. Πεθαίνω με την υπέρτατη ευχαρίστηση ότι γνωρίζω πως κάποτε στο μέλλον, η υπόθεση στην οποία αφιερώθηκα επί σαραντα-πέντε χρόνια, θα θριαμβεύσει. Ζήτω ο Κομμουνισμός. Ζήτω η Δεύτερη Διεθνής!» (Ο Βίκτωρ Σερζ στις Αναμνήσεις ενός επαναστάτη αναφέρει ότι η πράξη αυτή ενθουσίασε τους γάλλους ατομικιστές αναρχικούς, ενώ αντιθέτως ο Λένιν στη νεκρολογία του δεν ανέφερε τίποτα για τον τρόπο θανάτου του Λαφάργκ. Τα τρία κείμενα που περιλαμβάνονται στην παρούσα έκδοση (Η χρεοκοπία του καπιταλισμού, Τα δικαιώματα του αλόγου και τα δικαιώματα του ανθρώπου. Το σοσιαλιστικό ιδανικό) μεταφράστηκαν από την αγγλική έκδοση The Right to be Lazy and Other Studies, σε αγγλική μετάφραση του Charles Kerr.)
Πωλ Λαφάργκ
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΣΕ ΜΟΡΦΗ PDF, ~900 KB
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΣΕ ΜΟΡΦΗ DJVU, ~300 KB

Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ
ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟFREE photo hosting by Fih.gr
Το παρόν βιβλίο, που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1887, συντίθεται από τα πρακτικά ενός (φανταστικού) διεθνούς συνεδρίου που διεξήχθη στο Λονδίνο (σε απροσδιόριστη ημερομηνία), κατά την διάρκεια του οποίου οι πλέον επιφανείς εκπρόσωποι της διεθνούς κεφαλαιοκρατίας -η αφρόκρεμα της επιστήμης, της θρησκείας, της φιλοσοφίας, της οικονομίας, του εμπορίου και της βιομηχανίας- συντάσσουν τα πρακτικά μιάς νέας θρησκείας η οποία θα λατρεύει το χάος που δημιούργησαν και αποκάλεσαν «Πολιτισμένο Κόσμο» -μιάς θρησκείας ικανής όχι μόνο «να σταματήσει την επικίνδυνη εξάπλωση των σοσιαλιστικών ιδεών», αλλά και να δώσει στον χαοτικό, καπιταλιστικό κόσμο την οριστική μορφή του.
Πρόκειται, λοιπόν, για μια απολαυστική φάρσα του συγγραφέα του διάσημου βιβλίου Το Δικαίωμα στην Τεμπελιά, ο οποίος, με την απαράμιλλη λογοτεχνική του δεινότητα και το ιδιαίτερα σαρκαστικό ύφος του, ξεσκεπάζει αμείλικτα τις απάτες, την φαυλότητα και την υποκρισία της αστικής κοινωνίας. Το εξαιρετικό αυτό κείμενο παραμένει μέχρι σήμερα επίκαιρο, καθώς όλοι βιώνουμε τα θεάρεστα «επιτεύγματα» της Θρησκείας τον Κεφαλαίου -του ενοποιημένου πλέον σε παγκόσμια κλίμακα Κεφαλαίου, το οποίο, όπως υποστηρίζει ο Λαφάργκ, θα είναι ο τελευταίος Θεός.
Πωλ Λαφάργκ
ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΣΕ ΜΟΡΦΗ DJVU, ~500 ΚΒ
ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΣΕ ΜΟΡΦΗ PDF, ~1 MB

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

ΣΥΝΤΟΜΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ (ΣΧΕΔΙΟ)

ΣΥΝΤΟΜΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ (ΣΧΕΔΙΟ)
ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
FREE photo hosting by Fih.grΗ έκδοση του σχεδίου της "Σύντομης ιστορίας του ΚΚΕ" έγινε για τα εβδομηντάχρονα του κόμματος με σκοπό να διαβαστεί από τα μέλη του κόμματος και άλλους αγωνιστές, ώστε να εκδοθεί τελικά μια όσο το δυνατό πιο ολοκληρωμένη ιστορία του ΚΚΕ. «Η Παγκόσμια Επαναστατική άνοδος, που εγκαινίασε η Μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση, συνεχίστηκε και μετά το 1917. Στις 4 (17) – 10 (23) του Νοέμβρη 1918 συνήλθε στον Πειραιά, στα γραφεία του Συνδέσμου Μηχανικών Ατμοπλοίων, το 1ο Σοσιαλιστικό Συνέδριο. Κύρια αποστολή του ήταν η συνένωση των σκόρπιων έως τότε σοσιαλιστικών οργανώσεων και ομάδων σ’ ένα ενιαίο κόμμα της εργατικής τάξης με δική του ταξική πολιτική, η διατύπωση των Αρχών του και του Προγράμματός του".
ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΙΑΒΑΣΤΕ Ή ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

Εξήντα χρόνια αγώνων και θυσιών (Χρονικό του ΚΚΕ)

Εξήντα χρόνια αγώνων και θυσιών (Χρονικό του ΚΚΕ)
ΟΛΟΚΛΗΡΟΙ ΟΙ ΔΥΟ ΤΟΜΟΙ
FREE photo hosting by Fih.grΗ ίδρυση του ΚΚΕ, ιστορική ανάγκη της ιστορικής εξέλιξης, υπήρξε ο ώριμος καρπός της ανάπτυξης του εργατικού κινήματος της χώρας, το προϊόν της συνένωσής του με τις ιδέες του μαρξισμού. Τη διαδικασία της ίδρυσής του την επιτάχυνε η Μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση, που είχε και αποφασιστική επίδραση στον επαναστατικό προσανατολισμό του. Με την ίδρυση του ΚΚΕ, η εργατική τάξη κάνει την εμφάνισή της σαν αυτοτελής δύναμη στην κοινωνική και την πολιτική ζωή της χώρας με νέες ιδέες, νέα ιδανικά, τα ιδιανικά του σοσιαλισμού. Ταυτόχρονα το ελληνικό εργατικό κίνημα συνδέεται με το παγκόσμιο εργατικό κίνημα, γίνεται μέρος της παγκόσμιας επαναστατικής διαδικασίας.
Κεντρική Επιτροπή του Κ.Κ.Ε.
ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΚΚΕ (ΤΟΜΟΣ i 1918-1945)
ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΚΚΕ (ΤΟΜΟΣ II 1945-1978)

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ
FREE photo hosting by Fih.grΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
(. . .) Στη χώρα μας, που με πολύ αργητό ρυθμό διαλύθηκαν οι παλιές γεωργοοικονομικές συνθήκες και παράλληλα άργησαν ν’ αναπτυχθούν νέες παραγωγικές δυνάμεις, το προλεταριάτο μας, στην ανοδική του πορεία, πέρασε από διάφορα στάδια, ώσπου ν’ αποκτήσει ξεκαθαρισμένη αντίληψη της ιστορικής του αποστολής. Ως το 1910 βρισκόταν ακόμα στη νηπιακή του περίοδο. Από το 1910 ως το 1918 στην εφηβική του και απεκεί και πέρα ανδρώθηκε κι άρχισε να παίζει τον ιστορικό του ρόλο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΡΔΑΤΟΣ
ΟΛΟΛΚΛΗΡΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΣΕ ΜΟΡΦΗ DJVU, ~4 MB (ΣΥΝΙΣΤΩΜΕΝΟ) ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΣΕ ΜΟΡΦΗ PDF, ~12 MB

Η ΠΟΛΗ ΣΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Η ΠΟΛΗ ΣΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ FREE photo hosting by Fih.gr
Στο βιβλίο «Η πόλη στο κεφαλαιοκρατικό σύστημα» (επιμέλεια Γ. Καυκαλάς, Μ. Γιαουτζή, εκδ. ΟΔΥΣΣΕΑΣ 1977), που προηγήθηκε αυτής της έκδοσης, είχαν παρουσιαστεί θεωρητικές αναλύσεις των προβλημάτων της πόλης στις κεφαλαιοκρατικές πόλεις… Τι συμβαίνει όμως με την πόλη στις χώρες του σοσιαλιστικού συστήματος; Σε τι διαφέρουν τα προβλήματα που παρουσιάζονται και σε τι η αντιμετώπισή τους; Σε τελευταία ανάλυση, σε τι διαφέρει η σοσιαλιστική πόλη από την κεφαλαιοκρατική; Στη σύντομη αυτή εισαγωγή, θα επιχειρήσουμε μια γενική απάντηση βασισμένη στην γνώση και την πληροφόρηση, που καλύπτουν τα κείμενα της παρούσας συλλογής.
ΚΑΣΤΕΛΣ, ΚΟΠ, ΜΠΕΡΙ κ. α.
ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΣΕ ΜΟΡΦΗ PDF, ~9 MB